Stotteren

Logopedie Utrecht

Niet vloeiend spreken, ofwel stotteren.

We begeleiden ouders met jonge kinderen die niet-vloeiend spreken. Belangrijk is dat er geen spanning ontstaat bij ouders en kind als er niet-vloeiendheden zijn. Het is belangrijk om in een vroeg stadium de kinderen en ouders te begeleiden. Het idee is: stotteren mag!

Ons doel is niet om kinderen vloeiend naar huis te sturen. Ons doel is dat kinderen en ouders positief met stotteren omgaan, waardoor er geen extra spanning op de niet-vloeiendheden ontstaan. Losse herhalingen leveren vaak geen belemmeringen op voor het kind om goed te functioneren. Vechten tegen stotteren leidt echter tot gespannen blokkades, wat het spreken moeilijker maakt.

Voor ouders is het vaak lastig te accepteren dat stotteren mag. Het is echter de enige manier om uw kind te helpen.

Indien nodig werken we samen met de stottertherapeut Irma Uijterlinde.

Sandra Stigter werkt ook met de volwassen stotteraar:  Stotteren kan u behoorlijk belemmeren in het vrij uiten. We werken eraan dat u uw eigen ruimte weer inneemt en in uw kracht gaat staan. U bepaalt hoe uw ruimte eruit ziet en wie die ruimte inneemt. U komt weer in verbinding met uw basis en vanuit daar komt u steviger in uw schoenen te staan. U zult zien dat stotteren hierdoor lastiger wordt.